2018Februar


Solgt


Vi har solgt smukke 7 årige Fürstinn e. Fürstenball


Januar


Solgt


Vi har solgt den skønne 7 årige Skikkilds Weltsohn e. Weltjunge

2017

December


Julehilsen 2017


Julen er lige om hjørnet, hvilket jo er indikation på, at et nyt år er på vej.

Mit 2017 har været særdeles begivenhedsfuldt, hvor især den længe ønskede flytning af Rusovicdressur endelig blev en realitet.

Jeg fik anbefalet Nissumgård ved Skanderborg, og det har skam kostet min familie og jeg og rigtig gode venner en masse knofedt og maling at få de gamle stalde indflytningsklar efter 3 år uden brug. Men allerede efter få dage i mine nye omgivelser på den gamle herregård, kunne jeg virkelig mærke den ro jeg så meget har manglet de sidste år, og det nyder hestene skam også i stor stil.

Det har også bevirket at jeg har fået mulighed for, at jeg som ønsket, har kunnet udvikle forretningen i en mere professionel retning, noget som ikke var muligt tidligere. Samtidig har det givet mig et par bokse mere, så jeg har kunnet opfylde den heldigvis stadig store efterspørgsel og jeg har fået nye spændende kunder i stalden. Det, samtidig med at alle mine kunder flyttede med til Skanderborg, gør at stalden er proppet med rigtig gode og dejlige heste og jeg har stadig en god venteliste.

Jeg har i 2017 afholdt kurser med Hasse Hoffmann og Severo Lopez. Det er planen, at jeg også i 2018 vil afholde kurser med dygtige trænere fra ind og udland, og der er allerede nye spændende kurser på vej først i det nye år.

Sportslige resultater:

Herning:

Årets store oplevelser startede med unghestechampionatet i Herning med Vestermarkens Tequila og Carlos. Begge heste gik videre til ”finaledagen”.

UVM iagttagelse:

Carlos var inviteret med på Vilhelmsborg til UVM samling, og han var en af de 8, som blev udtaget til den endelige udtagelse i juli på Broholm.

Blue Hors championat:

I år havde jeg 3 heste med. Her gik 3 årige Zee Me Fight og den 4 årige Kroezos i finalen.

UVM udtagelse:

Det blev afholdt under DM stævnet, og vi fik et par gode rideture i de store flotte omgivelser.

Falsterbo:

Direkte efter stævnet, kørte vi med Carlos til Falsterbo i Sverige. Det var noget som jeg havde drømt om i mange år og det var en fantastisk oplevelse.

DV hoppekåring:

Jeg havde i år en dejlig 3 års hoppe e. Sir Donnerhall II med til kåringen på Vilhelmsborg. En god rideprøve og en topfit hoppe gav en RDH kåring.

DRF championatet:

5 årige Carlos blev placeret i Billund samt i Bogø, hvor han blev nr. 3 efter 2 kårede Blue Hors hingste. Det lagde ham på en 13. plads på landsplan og en sikker billet til finalen.

4 årige Kroezos e. Zack var til start ved årets sidste kvalifikation i Ålborg, her endte han lige udenfor placering, men med et flot 9 tal i galop, gav det ham point nok til en finaleplads.

DRF Finalen:

Landets 20 bedste 5 års heste, og landets 40 bedste 4 års heste var kvalificeret til Blue Hors. Jeg havde 2 heste til start i kvalifikationerne, og havde begge 2 med i finalen.

Derudover har jeg haft heste med til diverse c-stævner i år i 13 klasser fra LA1 – MB0 med 10 placeringer – de 9 med over 70 %.

Salg:

Jeg har i år oplevet en stor efterspørgsel på gode heste. I år har jeg solgt 9 heste i alle aldre og prisklasser, alle undtagen 1 er solgt til DK mens Cathie i foråret blev solgt til Norsk GP og OL rytter.

Ryttere:

Igen i år har mine ryttere redet flere flotte ture og placeringer lige fra LC til prix st. george, hvilket selvfølgelig gør mig meget glad. Siden min stald er flyttet, har jeg bevidst skåret en del ned på undervisningen, og jeg føler nu at der er mere overskud til det antal jeg har nu.

Fremtiden:

Jeg vil fortsat arbejde hårdt og dedikeret på at min lille dressurstald, forbliver en seriøs partner om hesten skal sælges, uddannes e.lign. Jeg håber at jeg igen i 2018 kan gøre mine heste gældende til championaterne samt landsstævner næste år. Jeg har et særdeles stærkt hold af heste i stalden til næste års sportslige mål.

Også i 2017 har jeg kørt til Søholt for at træne ved Hasse Hoffmann. Det er for mig en uundværlig inspiration, træning og samarbejde…

En kæmpe tak til de hesteejere og elever som har benyttet min stald og haft tiltro til min måde at gøre tingene på. Tak til mine sponsorer PAVO og HORSELINE for støtten og samarbejdet i 2017. Til sidst en stor tak til mine gode veninder i stalden som altid står klar med en hjælpende hånd – i er uundværlige!

Hermed ønskes alle en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.


Mange julehilsner fra Tanja Rusovic


Solgt


Vi har i dag solgt Zawaro e. Zack


November


Solgt


Vi har i dag solgt 4 årige Kroezos e. Zack


Placeret i MB..


6 årige Fürstinn e. Fürstenball har kun været i stalden i 1,5 måned, men jeg har været meget tilfreds med hendes udvikling i træningen, så jeg valgte at tage hende med til stævne i Dalby i dag.

På trods af lidt for meget glæde og overskud, indkasserede vi et par velfortjente 4-taller, men når fejlene kommer pga. glæde og livsmod, ja så tager jeg dem altså med et smil :-)

Vi red til 68,205 % og blev placeret på en fin 4. plads.


Solgt


Vi har i dag solgt Skikkilds DeLetta e. De NoirCarlos' stævnesæson sluttede på toppen


Super-Carlos!!

Jeg var i Brande fredag aften med Carlos og havde den bedste tur til dato. Vi fik en 2. plads i LA1 med 72,963 %. :-)  LOVE that horse


I dag var Carlos igen med i Brande for at følge op på fredagens super tur.

Jeg må indrømme, at jeg har haft svært ved at finde den rigtige form inde på banen i år. Opvarmningen har som regel altid været god, men jeg fik jo nok redet for "pænt" og forsigtigt foran dommeren. Og med mine oplevelser i år til både UVM-samling og championatsfinalen, så var dette stævne en lille test for mig selv og Carlos, for at finde formen inde på banen.

Jeg er fuld ud tilfreds med os denne weekend, og selvom der indløb et par dumme misforståelser i dagens program der gav et par velfortjente 5-taller, så var kritikken heldigvis fyldt godt ud med 8 taller og et enkelt smukt 9-tal :-)

Det gav en 1. plads med 75,370 % :-)

Det var sidste gang vi så ham i LA-klasserne, nu starter de sidste forberedelser med changementer frem mod M-klasser i 2018 :-)

Stort tillykke til Stutteri Østergård og Anne Koch med deres super-hestOktober


Solgt


Vi har i dag solgt Obelix e. Don Romantic


Championatsinale


4 årige Kroezos e. zack, blev desværre lidt trykket af de store flotte rammer på Blue Hors. Han kæmpede alt hvad han kunne, men konkurrencen var bare for hård. Han endte som nr 33 ud af 40.


5 årige Carlos e. Romanov var i dag inde foran dommeren i hans klasse, og det skulle så vise sig at være en resultatmæssig dårlig idé :-) Han var lidt overtændt på opvarmningen og jeg valgte derfor ikke at ride med fuld gas i programmet for at give ham en god tur. Jeg var tilfreds med ridtet på trods af at han havde meget mere at vise, men som desværre var sikrest ikke at lukke op for i dag :-)

Sådan er det engang imellem med de kære hingste, og selvom jeg er meget skuffet over resultatet, så er det ikke første gang jeg er blevet "jordet" og "rundtosset" over bedømmelser af dressurheste :-)

Det er gamet og det følger jo bare med - det er stadig den samme dejlige Carlos jeg tager med hjem, som jeg tog med derned :-) Men jeg er dog taget hjem med hestene, én dag før planlagt. :-)


September


Krølle i 4 års finalen


Jeg har i dag været en tur i Ålborg, for at ride den sidste kvalifikation med 4 årige Kroezos e. Zack.

"Krølle" har arbejdet rigtig fint siden finalen på Blue Hors i sommers, og han leverede igen i dag en rigtig fin tur - sikke en kammerat!!

En lille misforståelse i traven trak desværre, men fair - både trav og ridelighedskarakteren lidt ned, men med en super galoptur og et meget flot 9 tal fra dommerne, endte "Krølle" med en samlet score på 8,080 og blev 2. uplaceret som nr. 13 i et meget skarpt felt på hele 42 ekvipager.

Ved klassens afslutning, er det nu offentliggjort at "Krølle"s point rent faktisk er nok til at gå i finalen på Blue Hors i Oktober :-)

Hvor er det STORT - jeg er så lykkelig og stolt :-)

Et KÆMPE tillykke til ejer og avler Ludvig Dittmann


Carlos til 5 års finalen


Det har været nogle nervepirrende uger siden vores tur til Bogø med Carlos. Der manglede da 3 kvalifikationsrunder inden vi kunne planlægge finale eller ej, og med resultaterne fra den sidste kvalifikation i Aalborg i dag, betyder det at vi igen i år er kvalificeret til finalestævnet som i år afholdes på Blue Hors :-)

Dygtige Carlos :-) Og et kæmpe tillykke til avler og ejer Stutteri Østergård og Anne KochAugust


Championat Bogø


Vi kom - så - og blev nr. 3 :-)

Carlos og jeg havde i dag, taget den laaaange tur til Bogø på Nordfyn, for at ride sidste kval. i championatet.

Et kig på startlisten viste dog at 2 avlshingste fra Blue Hors også var til start, så der skulle kæmpes om de sekundære placeringer for alle os andre :-)

Carlos gjorde det super godt, og vi havde nok den bedste tur til dato!! Et fnys eller "prosit" ind i 1. travøgning, havde næsten hevet tøjlerne ud af hånden på mig:-) og det trak nok desværre ridelighedskarakteren helt ned på 8, men eller var det fine point, og det placerede os faktisk på en 3. plads - lige efter de 2 BH hingste.

Super tilfreds med turen i dag - dygtige Carlos :-)

Tillykke til avler og ejer Stutteri ØstergårdSadelkåring DV


Sadelkåring og fødselsdag...

Jeg har i dag fejret min fødselsdag med endnu en RDH hoppe ved DV's sadelkåring på Vilhelmsborg.

3 årige VH Sweet Darling e. Sir Donnerhall II / Lauries Crusador XX, gik i dag en rigtig god sadelprøve med mange 8 taller, og blev meget velfortjent kåret i RDH med en flot beskrivelse som. bl.a. "Højtstillet og særdeles velgående i trav og galop".

Stort tillykke til Anne-Sofie Vestergård Anne-Sofie Vestergaard Hentze som både er opdrætter samt ejer af den skønne hoppe.Farvel Sabro - goddag Skanderborg


D. 1. august flyttede jeg alle heste og min forretning til herregården Nissumgård ved Skanderborg.

Det har kostet mange arbejdstimer og sved at få shinet det op igen, efter at det mere eller mindre har stået stille de sidste par år. Men vi er super tilfreds med resultatet og glæder os over at bruge de mange timer her i dagligdagen.

Kæmpe tak til de dejlige mennesker som har hjulpet med at klargøre stalden :-)

 - og hvor er jeg glad for at have 2 af mine rigtig gode veninder i stalden med deres heste,

Marie-Louise Roed Johansen og Nina Falco :-)Juli


Falsterbo 2017


Højt at flyve, dybt at falde…

- og jeg slog mig meget!!

Efter at jeg fik invitationen fra DRF om at ride i Falsterbo, har jeg svævet lidt på en sky. Det var en af mine største drømme at ride der, og jeg havde store forventninger til Carlos og mig selv for at ride finalen om torsdagen. Men nu sidder jeg hjemme igen, alt ALT for tidligt…..

Inden jeg rigtig starter dette ”blogindlæg”, må jeg altså neje og bukke for stævnet. Selvom jeg desværre og imod alle planer, kun nåede at opleve en enkelt dag derovre, har jeg aldrig set noget lignende i DK. 100 % fokus på hestene. 100 % service og hjælpsomhed, 100 % smil og venlighed.

Efter en lang søndag med stævne på Broholm om formiddagen, lang køretur til Falsterbo i Sverige om eftermiddagen, ja så var både Carlos og jeg trætte og klar til en tidlig sengetid i den svenske aftensol..

Mandag morgen blev jeg mødt i stalden af en tilpas og frisk Carlos, så jeg gik op og så første afdeling af min klasse for at se lidt på konkurrenterne. Da tiden kom, skridtede vi den lange tur op til opvarmningsbanen som var omkranset af udstillertelte, store hestelastbiler, traktorer og en masse mennesker, men Carlos var cool og skridtede omgang for omgang med hans kæmpe afspændte skridt mens han kiggede nysgerrigt på det hele.

Klokken blev 12:42 og efter en dejlig opvarmning, red vi under buen og ind på det store imponerende dressurstadion. Sikke en følelse Carlos gav mig på turen rundt om banen inden startsignalet… halve parader, foran benene og fin form foran mig, og så 100 % fokuseret på mig, uden at kigge på noget som helst. Jeg fangede mig selv i at være lidt overrasket, ikke over omgivelserne, men over at jeg sad på en 5 års hingst hvor det føltes som om, at ham og jeg havde lukket os inde i vores egen lille "bobbel", og at vi lukkede alt andet ude. Det er ikke normalt for så ung en hest ikke reagere på så store omgivelser, for tro mig, han har tænding nok 😊Men det føltes som om han havde "inviteret / lukket" mig med ind i hans "safezone" Jeg elsker simpelthen den hest mere og mere…

Startede programmet med en lige parade og flot øgning, så var jeg ligesom i gang. Lige indtil jeg glemte at ride op ad midten igen for at lave volter… Aaaarghhh, havde s.. øvet det program 2 millioner gange, måske var det den ”bobbel” som vi befandt os i der gjorde det,mega ærgerligt, men vi kom stærkt igen. Og da jeg red ud af banen havde jeg en super god fornemmelse for at gå i finalen.

Min mand Kent mødte mig med et stort smil, og havde lidt forsigtigt ”dømt” mit ridt til 70-71 %, ca. samme følelse sad jeg selv med, så vi blev begge ramt af et chok af de større da de i højtalerne sagde noget med 64% på svensk selvfølgelig!!.....

Ahh, vi er ikke skrappe til det svenske nogen af os, så da vi havde sadlet superstjernen af og givet ham lidt ekstra æbler, var vi en tur på nettet for at se pointene. Jeg havde 1 fejlridning som herhjemme trækker 2 point fra hos hver dommer, men jeg var blevet trukket 18 point i fejlridning!?? Hans store stærke skridt som herhjemme giver 8 og 9 taller, blev af den danske dommer dømt til 7,5, men af de 2 svenske til 5 og 5,5!?? I en volte 2 x 6 og en af de svenske gav 4!??

Dansk international dommer dømte mig til 67,593 % (som ville være 70 % uden de minus 6 point) mens de svenske gav mig 62,222 % og 62,963 %...

Dressur er bare ikke altid til at forstå, og det er selvfølgelig ikke sidste gang dette vil ske, men av av hvor gør det ondt, når det er ti et stævne man har drømt om at ride, og sandsynligvis aldrig kommer til t ride igen…

Men i al den fortvivlelse og forvirring over de svenske bedømmelser – ikke dommerne, men bedømmelserne! – så er jeg imponeret over den her hest!! Han har aldrig trænet 4 dage i træk nogensinde, og her på 4. dagen med stævner, lange køreture, fremmede omgivelser, ja så gir han mig min indtil videre, den bedste ridetur jeg har haft på ham!! Respekt, kærlighed og en velfortjent miniferie ”All inclusive” til ham den næste uges tidUVM udtagelse


UVM - udtagelsen blev som forventet....

Carlos og jeg tog til Broholm på Fyn torsdag, for at ride endelig UVM udtagelse med 7 andre 5 års heste.

Fredag fik vi trænet på banen med Hasse og det gik helt ok.

Lørdag i FEI indledende program gik det fint, men med en misforståelse til anspring. Efter ridtet fortalte udvalget, at de gerne vil have Carlos mere op i nakken, og jeg red en kort galoptur i den "nye" form med efterfølgende "thumps up" fra dommeren.

Søndag i FEI finale programmet, var Carlos desværre alt for frisk, og han var lige lovlig meget fremme i skoene :-) men fik alligevel vist rigtig gode momenter med den form som dommerne efterspurgte dagen før... Efter at have set de andre 5 års og følelsen af vores ture, håbede jeg, at Carlos fik en reserveplads, men måtte lidt skuffende se reservepladserne gå til andre.

De 4 pladser til UVM var fuldt fortjente - og det havde vi heller ikke drømt om - så stort tillykke til dem :-)

Men må erfarer, at jeg var blandt etablerede navne og dette var min første tur på dette niveau. Det har været en kæmpe oplevelse og jeg har samlet en masse erfaring. Dommernes "dom" var at Carlos mangler mere styrke, og det kan jeg kun give dem ret i. Han er ikke en kort hest på 166 cm, men en stor dreng på 175 cm, så han har ikke nemt ved, eksempelvis at gå lige på midterlinien med hans store gangarter. Vi må fortsætte vores styrketræning, og selvom både jeg og min træner Hasse Hoffmann, ser forbedret styrke fra måned til måned, ja så er det helt fair at han ikke har nok pt. til dette niveau..Solgt


Vi har i dag solgt Rosenlunds Bubbles e. Wolkentanz IIJuni


Blue Hors championat


Jeg har haft 3 heste med i kvalifikationerne i dag,

3 årige Capa's Othilia e. Olymbrio tog det hele meget pænt, men kom desværre ikke videre til finalen.

3 årige Lyngbakgaards Zee Me Fight e. Zee Me Blue, gik en lidt forsigtig tur men opførte sig eksemplarisk og er gået videre til finalen lørdag - stort tillykke til ejer og avler :-)

4 årige Kroezos e. Zack leverede en super tur med fantastisk galop, også han er videre til finalen lørdag - stort tillykke til ejer og avler


Blue Hors finaledag...

3 årige Zee Me viste sig noget bedre i dag med mere overskud, men høstede desværre færre point i dag og endte på en 8. plads i finalen.

4 årige Kroezos var fin igen i dag, men faldt desværre heller ikke i dommernes smag. Han tog også en 8. plads i finalen for 4 års hestene.

Tillykke til avlere og ejere Ludvig Dittmann og Anja Juel Rasmussen


Solgt


Vi har i dag solgt 5 årige Skikkilds Winsor e. De NoirChampionat i Billund


Heste er ikke maskiner....

Billund rideklub lagde i dag baner til årets første DRF championats kvalifikation.

Carlos havde trænet rigtig godt op til stævnet, og på trods af et meget hårdt felt, var vores forhåbninger om et godt resultat, rimelig gode.

Og han var VIRKELIG gående på opvarmningen!!!

Men jeg aner ikke hvad der skete da vi kom ind på banen.... han følte sig på en eller anden måde ikke tryg, og han var ved at stikke af i den sidste travøgning, lavede 4 ettere på bagbenene i kontragalop, et rent changement, dårlig overgang til skridt, jamen jeg føler jeg kunne blive ved.

Nu vil jeg altså ikke være æresmedlem i "undskyldningernes klub", men må desværre bare konstatere at jeg fik lavet et hav af fejl som jeg ikke plejer at lave.

På trods af alle fejlene, placerede vi os på en 7. plads efter bl.a. 5 heste fra Helgstrand :-) og Carlos er stadig en kammerat


Maj


Carlos til Broholm


Jeg var på Vilhelmsborg fredag d. 26. maj til UVM udtagelsessamling.

Sommeren havde skruet bissen på den dag, og bød på 25 grader, men Carlos var heldigvis i topform og klarede vejret rigtig godt. Jeg fik desværre nok redet lidt på det sikre, uden at få vist al hans kapacitet, men det var nok til at få en plads til den endelige udtagelse.

Der var 22 stk. 5 års heste til start, og 8 fik en billet videre :-)


April


Sejr til Carlos


Jeg havde taget 5 årige Carlos med til Brande for at gå sit første udendørs staævne.

Det var også første gang uden boks før og efter en klasse, men han tog det hele så pænt. En meget tæt pakket opvarmningsbane, besværliggjorde dog en god opvarmning, og den blev nok ikke helt optimal, men inde på banen var Carlos fin. Flotte øgninger, flotte parader og en meget bedre form hele vejen.

På trods af lidt kiggeri på ponyen på springbanen (som lå lige ved siden af dressurbanen) med efterfølgende volte og -2 point :-) så vandt vi klassen med 72,407 %


UVM udtagelse


Carlos e. Romanov er i dag inviteret til udtagelse til UVM i Holland.

Det sker på baggrund af hans præstation til JBK 4 års finalen.

Stort tillykke til avler og ejer, Stutteri Østergaard i Give.


Solgt


Vi har solgt Carlos' halvsøster, den unge talentfulde hoppe Azur e. Ampere


Marts


Solgt


Vi har solgt den talentfulde hoppe Skikkilds Cahie e. Crelido til Norsk GP rytter og OL deltager.


Solgt


Vi har solgt den hollandske vallak Dark Brown e. Painted Black til en af mine elever :-)


HerningHorseShow


Sikken en oplevelse og sikken nogle omgivelser!!

Efter min hidtil største ridemæssige oplevelse i Odense til JBK finalen, overgår Herning det x 10.

Meget bedre service, meget bedre opstaldning osv osv.


Vi fik bokse i et "roligt" hjørne af opstaldningshallen, og begge heste tog det SÅ pænt.


Onsdag var der åbent for os med championatsheste i Boxen, for at lade dem se de store omgivelser, og om aftenen gik den første klasse - gangartsklassen.

Her fik jeg desværre nok redet Carlos lidt for "pænt" og han fik 9 i skridt, 8,5 i trav og 8 i galop.

Tequila var lidt bedre fremme for mig, og fik 8,5 i skridt 8 i trav og 7,5 i galop. De lagde sig på 8. og 15. pladsen og lagde begge lunt til vores delmål, som var at komme til testrytter med begge heste.


Tordag stod den på FEI 5 års indl. program ridening, og her brillierede de begge!!

Carlos med kæmpe sving, masser af takt og overskud, flotte overgange og frie traver.

Men der var skiftet ud på dommersiden fra onsdag, og det lod sig se.

8,5 i skridt,8 i trav, 8 i galop, 7,5 i ridelighed samt 8,5 i kapacitet. Var skam lidt overrasket over skridt, trav og især rideligheden, og vi endte på en 7. plads og klar til testrytter.


Tequilad dansede gennem programmet, med flotte linier og stabil foran. Super skridt og meget bedre galop end onsdag. Desværre kom der en misforståelse til galopanspring, men det blev rettet hurtigt.

8 i skridt, 7,5 i trav, 7,5 i galop, 6,5 i ridelighed og 8 i kapacitet. Det er ikke altid at jeg forstår dressuren :-) Vi endte helt nede som nr. 16, men var nu også sikre på testrytter delen.


Lørdag skulle Tequila ind og rides af testrytter Dorethee Schneider fra Tyskland, og hun dansede rundt i hallen med mig inden der var rytterskift. Der var mange flere mennesker i hallen, og dermed meget mere uro, men Tequila var opmærksom på mig og gik fint rundt.

Da testrytter kom op gik der desværre ikke lang tid før Tequila blev skræmt af det urolige publikum, og så tændte hun. Når hun tænder skal man have bagdelen i sadlen og RIDE hende, jeg har prøvet det en del gange, og hun giver den fedeste tur når hun er "i gear", men vores tyske ven blev åbenlyst utryg ved hende, og der gik desværre ikke mange omgange før hun stod af.

Det gav kun 6,5 i ridelighed og 8 i kapacitet.


Søndag skulle Carlos gå med testrytter, og set med baggrund i lørdagens afprøvning, skulle han ikke for meget op og gå, men mere afslappet, og det var en afslappet Carlos som hun overtog.

Han gjorde alt hvad hun bad ham om, og det gav et 8 tal i ridelighed og 8,5 i kapacitet med ordernde "ham kommer vi til at se igen i fremtiden". Dejlige ord.


Forstår ikke helt testrytter-delen i år. De andre år er de blevet testet lidt af med deres kapacitet, men i år blev de redet som 3 års, samt det var mere en karakter til daglig rytters ridning der blev givet karakter for, og da vi alle rider forskelligt, ja så kan det jo være svært at falde i hendes smag :-)


Afslutning:


Tequila endte på en noget skuffende samlet 20. plads ud af de 32 startende, skuffet fordi jeg er ked af at hun ikke fik - de for mig - fortjente point i FEI, samt at hun blev skræmt under testrytteren.


Carlos endte på en samlet 8. plads, som var 1. uplaceret :-) hvilket faktisk også skufferde mig, ikke fordi han skuffeder mig, men syntes heller ikke han fik som fortjent i FEI klassen.

Men med kun sammenlagt 0,5 point til en placering, har han gjort hvad han kunne.


Men alt i alt, en kæmpe oplevelse, og jeg håber ikke det er sidste gang jeg rider i Herning :-)


Februar


Sejr til begge Herning-heste


Carlos og Tequila er i gang med de sidste forberedelser mod Herning ogUnghestechampionatet,

og i lørdagens LA1 ved Skåreupgårds c-stævne, var det deres sidste planlagte stævnestart inden.

Og denne gang var det første gang i en lille opvarmningshal, hvilket kunne blive en udfordring for dem begge, men da D-12 hvor jeg rider mest og bor, ikke har eet eneste sted med stor opvarmning,

 ja så skal det jo komme før eller siden :-)


Der var hård konkurrence i klassen med bl.a. flere Herning-heste samt championatsheste, og Tequila var en af de første og skulle dermed meget tidligt op - noget som prinsessen ikke syntes var fantastisk :-)

En tur med for mange fejl, da hun nu for første gang begyndte at kigge og være utryg på banen.

 Det kom bag på mig og ikke den fedeste tur at "slutte" af med inden Herning.

Hun fik 66,667% og endte på trods af det hele, stadig 2. uplaceret.


Carlos var sidst startende og jeg må indrømme at jeg sad med et smil hele vejen rundt.

Det var den bedste tur han har givet mig indtil videre og det føltes virkelig som om han elskede at danse for mig denne dag. På trods af en lille fejl i den afsluttende volte med forlængelse af tøjlerne hvor han sprang kortvarigt i galop, var det en fejlfri tur, uden de store sats og det gav en velfortjent

1. plads med 74,074 %.


Vi var ikke tilfreds med Tequila's tur, og vi valgte at framelde en anden hest jeg skulle ride i søndagens LA5, for at efteranmelde Tequila i LA2...

Og det var en helt anden prinsesse der kom til start :-) Desværre fik jeg ikke rigtig fundet "bremsen" i de 2 middelgalopper, og det resulterede desværre i en volte og 2 minus point.

Det rokkede dog heldigvis ikke ved at vi blev nr. 1 med 70,862 % :-)


Januar


Succesweekend


Den 22. havde vi ign taget Tequila og Carlos med til stævne. Og denne gang ligeså lang tur, til Kolding.


Denne gang med Tequila i LA1, som hun dansede sig igennem. Og her skal man passe på ikke at blive for grådig, MEN en meget sen parade og en fejl i anspring, var nok til at jeg ikke fik 80%!!

En super gående og lydig Tequila satte sig på 1. pladsen med flotte 78,519% :-), igen med 8,5 i gangarter


Carlos var til start i LA2, og igen med masser af power og gangarter, desværre med et par småfejl, men det er pt prisen for at ride med lidt "power" på de unge heste, noget de skal kunne bære i Herning.

Det gav en 2. plads med 75,172% og igen med 8,5 i gangarter :-)


Debut til de unge


Den første weekend i det nye år, stod på stævnedebut for Tequila og Carlos i Egum.

Ja det er meget langt at køre, men når nu ikke mit "eget" d-12 kan tilbyde en stor opvarmningshal, ja så må bilen køre lidt ekstra kilometer for at give de unge en god start på deres voksenliv.


Det er også nu at forberedelserne til Herning starter, og jeg må indrømme, at det ikke er vigtig for mig at ride super præcis i programmerne, da de bliver bedømt på gangarter og det er dett der er vigtigt at beholde igennem programmerne.


Carlos gik LA1 fredag, og leverede en noget usikker tur hvor jeg ikke fik ham helt frem for benene.

Og jeg kunne godt mærke at der skal mere erfaring til for ham.

Dog en meget fin bedømmelse på 73,704 % og en 3. plads.


Vestermarkens Tequila var til start i LA2, og hun er en dame der vil frem i verden.

En meget fin tur, men nogle fejl i galopturen, hvor hun ikke tog min korrektion som forventet.

Men jeg var alt i alt meget godt tilfreds, og en dommer der virkelig kunne lide hende.

72,751 % og også en 3. plads, med 8,5 i gangarter.


Om Søndagen efteranmeldte vi Carlos i endnu en LA1 i håbet om en bedre tur.

Og det fik vi!! - Carlos var flyvende og fint foran benene, med masser af gang, power og udstråling.

Super program med 3 flotte parader :-) gode øgninger, ja alt det der ikke fungerede Fredag, var på plads i dag. Så det var med et smil på læben, vi forlod hallen og skridtede af.

Cholkket kom dog da pointene kom - 66% !??!!?? Ja må indrømme at vi troede de havde skrevet forkert

 Æv, men det er jo nok ikke sidste gang hvis jeg kender dressuren ret :-) Et lille plaster var dog de 8,5 i gangarter :-)

2016December:


Julehilsen 2016


Dagene i 2016 er ved at rinde ud, og lige om hjørnet venter 2017 med et nyt og spændende år.

2016 vil altid stå printet i min hukommelse, da flere af mine mål og drømme er blevet indfriet. Bl.a. fik jeg selv debut i Prix st. George. Der har været en del heste i stalden i dette år, og jeg elsker at se hvor hurtigt nye heste falder til, og kommer ind i hele miljøet i min dagligdag.

Det er blevet nævnt af kunder flere gange at der er en dejlig ro og harmoni i stalden, og det må jo betyde at ”mine” heste trives 

Jeg har stadigvæk et luksusproblem med at have for lidt bokse, i forhold til efterspørgslen på træning. Det er jeg enormt taknemmelig over, selvom det er meget svært for mig at sige nej til en hest. Men jeg vil gerne beholde et tæt kendskab til hver enkelt hest, og det kan jeg ikke hvis der kommer for mange. Jeg er ikke til ”samlebåndsarbejde”. Tak for jeres interesse og opbakning til min lille stald...


Men med 2,5 år i bagagen som selvstændig, har jeg efterhånden også erfaret at det desværre ikke kun er opture og store smil. Usande rygter og diverse historier, har jo altid været en del af dressursporten, men det er første gang jeg har oplevet at skulle stå imod og affinde mig med økonomisk afpresning samt mennesker som føler sig hævet over den danske lovgivning. Det virker til tider som en dårlig B-film og noget der ikke burde forekomme, men der skal dog mere til, at få mig til at stoppe med fortsat at udleve min drøm.

Tusind tak for den kæmpe opbakning jeg har fået og heldigvis stadig får.


Flere af mine elever har opnået flotte resultater, lige fra LC til Prix st. George, og uanset niveau så ELSKER jeg at se dem blive glade. Jeg vil aldrig kunne ”please” ryttere der har travlt.. Det passer ikke ind i mit ”system”. Ting tager tid, og når først grundridningen er på plads og stabil, kan man bygge på. Sammenlign det med et hus: Bygger du et hus med dårlig fundament/sokkel, så står det usikkert og kan ikke holde til at blive bygget ovenpå – så min grundridning er en sokkel 

For første gang havde jeg et hold med til DM, det var stort for mig og de klarede sig rigtig fint i hårdt selskab. Alle 4 ryttere red heste de selv har uddannet fra bunden – respekt for det!

Alle rytterne har hævet sejrer og placeringer hjem, og hver og en gør mig så glad. Flere af rytterne har i år taget springet op på M-plan og et par op på Prix st. George og alle med succes. Så der er stabil fremgang for dem som har tålmodigheden og vil ofre den tid det tager. Vi skal huske på at det er levende dyr som vi arbejder med – og ikke maskiner.

Tak til alle mine ryttere for at tro på mig og min træning.


Mine sportslige resultater har virkelig gjort mig glad i år:

Vinder af det danske hannoveranerchampionat med 4 årige

FREESTYLE e. Fidertanz

4 årige CARLOS e. Romanov, placeret som nr. 3 i Mellemrunden i Billund og kvalificeret til JBK. Vinder af 2. kval under JBK. Nr 10 i A-finalen. Egnethedstest placeret som nr. 6 og kvalificeret til Unghestechampionatet i Herning 2017

4 årige VESTERMRKENS TEQUILA e. Temptation, var i Mellemrunden og var sølle 0,02 point fra at komme til JBK og endte som 2. reserve. I Egnethedstesten i Billund placeret som nr. 2 og kvalificeret til Unghestechampionatet i Herning 2017

SKIKKILDS CATHIE e. Crelido, gik nogle flotte ture i LA klasserne med 2 placeringer op til 71 %.

ELMEGÅRDS QUOTE ME e. Quaterback, har gået 3 MB klasser med 2 sejrer og en 3. plads. Debuterede i MA1 med en 2. plads og har her i December debuteret i Prix st. George.

Og selvom min stald ikke er en decideret salgsstald, har jeg solgt 5 heste, bl.a. til USA.


Jeg har gennem hele 2016, fortsat min ugentlige træning på Søholt hos Hasse. Hver gang jeg kommer derud, føler jeg mig som en del af deres team – altid venlige, smilende og snaksaglige. Det er et enormt inspirerende sted at komme og jeg har en fantastisk og uundværlig sparring og træning hos Hasse hver gang. Det fortsætter jeg med i 2017.


Jeg håber at 2017 kan følge godt med 2016 hvad angår resultater, oplevelser og samværet med hestene og deres ejere. Jeg glæder mig bl.a. som sindssyg til at komme til Herning med de unge til Marts. Mine sponsorer har i hele 2016 bakket meget op om min stald og mig, og det er super at have fantastisk professionel samarbejde og noget så vigtigt som hestenes foder og udstyr.

Tusind tak Pavo Danmark og Horseline

Stor tak for jeres opbakning til RUSOVICDRESSUR til familie, venner, kollegaer, kunder, elever samt mine sponsorer PAVO og HORSELINE.

Hermed ønsker jeg jer alle en glædelig jul samt et godt nytår :-)

Med venlig hilsen

Tanja Rusovic


November:


Solgt


Vi har solgt Zafir e. Zack til professionel rytter i USA


Oktober:


100 % succes


Sidste Lørdag i Oktober, tog vi Tequila og Carlos med til årets DV's første egnethedstest  i Billund.


Vestermarkens Tequila havde trænet super godt i en lang periode op til, og efter at være et mikro-mulehår fra at komme til JBK, ja så tog vi revanche nu.

Hun var super inde på banen og var med mig hele vejen rundt og jeg var super glad.

Med 9 i trav, 8,5 i skridt, 8,5 i galop, 9 i ridelighed og 8,5 i kapacitet tog Tequila en velfortjent 2. plads ud af de 58 starter og en direkte billet til Unghestechampionatet i Herning 2017 :-)

Jeg er IKKE utilfreds, men jeg KAN ikke forstå at hun ikke får mellem  9 + i skridt!!? :-)


Carlos havde haft en meget let uge ovenpå JBK, men viste sig også super godt og reagerede på mine mindste signaler. Især traven var fantastisk og han blev flot placeret som nr. 6 i klassen med (uforstålige kun) 8 i trav, 9 i skridt, 8 i galop, 8,5 i ridelighed og 8,5 i kapacitet.

Carlos skulle nu vente til weekenden efter når de sidste kvalifikationer var færdige.

Det viste sig heldigvis - og fuld fortjent, at hans resultat var nok til også at kvalificere sig til Unhjestechampionatet i Herning 2017.


Uden at blive selvfed, så er det første gang overhovedet jeg starter egnethedstest, jeg havde 2 heste til start - og fik dem begge med til Herning!! - det er da 100 % succes :-) Jeg er meget glad :-)


JBK-mål indfriet


Det var en stor oplevelse at være i Odense disse dage - en ting jeg tit har siddet og dagdrømmet om, mens jeg tidligere år har overværet det hele fra tilskuerpladserne.


Det var meningen at vi skulle ned og træne i den store hal tirsdag eftermiddag, men omstændigheder hjemme i stalden, gjorde at vi ikke kunne køre afsted som planlagt, så vi nåede kun lige netop at komme til vet-tjek som selvfølgelig forløb uden problemer.


Så under onsdagens kval. klasse, var Carlos desværre ret påvirket af omgivelserne, og fik slet ikke vist sig som vi kender ham. En placering som nr. 18, sendte os en tur i 2. kval. torsdag da kun de 12 bedste fra onsdag gik direkte i fredagens finale.


Torsdag forløb noget bedre, og selvom jeg skulle have benene godt omkring ham, viste han i glimt sin kvalitet, og det gav heldigvis en flot sejr og dermed en billet til morgendagens finale.


I finalen startede det hele godt, men pludselig blev han meget opmærksom på noget i det hjørne hvor der stod en masse tilskuere, og det påvirkede hele turen hvor han blev mere og mere bange for at komme i den ende af banen. Det påvirkede retfærdigvis vores ridelighedskarakter, som noget usædvanlig - men fortjent - endte på 7,2 :-(


Vi endte på en tilfredsstillende 10. plads af de 16 i finalen. Og det var altså med 3 langt-fra-gode-fremvisninger.


September:


Mellemrunden i Billund


Jeg havde startet 2 heste til kval. i sommers, og begge gik sikkert videre til mellemrunden i Billund.


4 årige Tequila e. Temptation fik i Juni 8,16 og har arbejdet målrettet siden. I Billund var hun virkelig klar, og med dagens højeste skridtkarakter på 9,2 og en trav bedømt til 8,8 blev det samlet til 8,52 - en super forbedring siden kval. Desværre skulle det dagen efter vise sig, at hun var sølle 0,02 point fra at gå til finalen.


Hingsten Carlos e. Romanov gik i Maj sin kval til 8,36 på Sjælland og er over sommeren blevet meget stærkere. Det kom også til udtryk i Billund hvor han fik hele 3 stk. 9-taller og endte på en samlet score på 8,84 point. Det gav en flot 3. plads, og på landsplan er han kvalificeret som 4. bedste hest til JBK finalen.


MA debut


7 årige Quote Me e. Quaterback har trænet godt og stod i Grindsted overfor debut i MA1.

Efter en tur med rigtig mange gode ting, men også en stor fejl i serien gav det 67,778 % og en dejlig 2. plads i hendes debut.


Solgt


Talentfulde Luka er solgt til meget dygtig rytter.


August:


Solgt


Skikkilds Happiness e. Lancelot er solgt  og går en spændende fremtid imøde med dygtig rytter


Solgt


4 årige Skikkilds Credo e. Crelido er solgt på rekordtid, og får en skøn fremtid i det jyske.


Endnu en RDH hoppe


Sadelkåringen på Vilhelmsborg resulterede i dag i en RDH kåring til 3 årige Donna Zalza Overskovlund e. Zack / Don.


Solgt


Salgshesten Zataro e. Heartbreaker er solgt og har fundet en ny dejlig familie i Jylland.

Juli:


Quote Me kom så og sejrede


Jysk rideuge i Silkeborg, lagde baner til MB0 og debut i MB1 til Quote Me.

MB0 gav en 3. plads m. 69,615 %.

MB1 debut resulterede i en 1. plads m. 69,324 %.

Super hest :-)


Stævnedebut og sejr


Hjallerup lagde bane til 7 årige Quote Me e. Quaterback og min stævnedebut sammen. Og selvom det ikke var en fejlfri tur, har dommeren kunne lide hvad hun så, for vi vandt MB0 med 70,513 %


Freestyle dansede sig til sejr


4 årige Freestyle e. Fidertanz og jeg var i Grindsted for at starte championat.

Han var en guttermand og leverede en flot tur foran de tyske dommere, hvor man rider et oplæst program sammen med 2 andre heste på samme tid med bl.a. parader, sekvenser med nedsidning i trav, forlængelse af tøjlen i trav mv.


Spændende og stor modsætning til de andre championater,

hvor man mange gange ser ryttere "jerne" rundt i trav- og galopløb på langsiderne.


Smuksakken vandt championatet og blev bedste danske 4 års hannoveraner.

Tillykke til avler og ejer Henriette Bregendorf, Østbirk.


Juni:


Sølvmedaljehoppen til mellemrunden :-)


4 årige Vestermarkens Tequila e. Temptation / Don Schufro, var i Ålborg - også kaldet "Helgstrandland" - for at gå championat.

Hun er en hest med stor indre ro, og hun gik en rigtig god tur med bl.a. 8,5 i ridelighed og dagens højeste skridtkarakter på 8,5. Hun blev placeret som nr. 5 i et meget stærkt felt og er dermed videre til mellemrunden til September.

Maj:


SuperCarlos til Mellemrunden :-)


4 årige Carlos e. Romanov / Cavan, var med i Ringsted for at gå championat. Han er altså en hest af format, en her-kommer-jeg-type med masser af power. Han viste sig flot, blev nr. 4 og gik videre til mellemrunden med bl.a. 9 i skridt (dagens højeste) 9 i trav (dagens 2. højeste) 8,5 i ridelighed (dagens højeste). Så kan selv en uforståelig lav galopkarakter, ikke ødelægge vores humør :-)


April:


Placering igen


Cathie e. Crelido, var i Arden til sit blot 2. stævne.

Her blev hun nr. 4 i LA2 med flotte 71,724 %


Lærerig sponsordag


Vi var inviteret til Stübben-dag på Middelfart ridecenter af Horseline.

En super spændende dag, hvor vi fik demonstreret sadlernes opbygning og tilpasning.

Dejligt med noget viden om de produkter jeg bruger i stalden dagligt.

Marts:


Placering til debut


Skønne Cathie e. Crelido til sit livs første stævne i dag. Hun er en super følsom og sensibel hoppe, så jeg valgte at ride helt uden pres og med en start som nr 2 i klassen endte hun alligevel på en 4. plads med 68,108 %.Februar:I det Marts nummeret af Hest og Rytter, er der en helsidet artikel om Rusovicdressur.

Bladet fås gratis i rideudstyrsbutikker eller ses gratis som web-avis.
Har lige set den nye hingstebrochure fra Blue Hors 2016.

Og til min store, men glædelige overraskelse, så er smukke

Carlos i som vinder af 3 års championatet 2015.Januar:Jeg havde tilbage i Oktober 2015, besøg i stalden fra "Ridehesten".

De ville gerne lave en artikel om min baggrund.


Artiklen kom med i Januar-nummeret af bladet, og hvor er det mærkeligt at se sig selv deri.


Tak til "Ridehesten" for en flot artikel.